• aa-Appel-a.png
  • aa-Fruit.jpeg
  • aa-Meloen.jpeg

Ketenzorg

De ketenzorg is gericht op samenwerking bij het behandelen van chronische aandoeningen, zoals diabetes, COPD, CVRM. De diëtist is binnen de ketenzorg de specialist op het gebied van voeding en gezondheid.

tape 403593 320x213Het aantal chronische aandoeningen stijgt snel. Zo ook de kosten van de behandeling. De Rijksoverheid heeft daarom besloten dat de behandelingen efficiënter moeten worden georganiseerd, bijvoorbeeld door meer en betere samenwerking tussen de verschillende zorgaanbieders. Zogenaamde zorggroepen moeten dit gaan regelen. In de regio Nijmegen is hiervoor OCE-Nijmegen opgericht. OCE staat voor "organisatie Chronische Eerstelijnszorg".

Uw zorgaanbieders zijn altijd al gericht geweest op samenwerking en op het leveren van goede zorg. Binnen de ketenzorg wordt de samenwerking nu nog verder gestroomlijnd. Bij de diëtisten gaat het vooral om de afstemming met de huisartsen en de praktijkondersteuners.

Het zou niet handig en efficiënt zijn als OCE met alle diëtisten individueel moet praten. Daarom hebben we als diëtisten de DRN opgericht. Wij praten binnen de DRN met elkaar over kwaliteit en verbeteringen en de DRN is vervolgens de gesprekspartner voor OCE.